OŠ Špansko Oranice

Edukacija pod nazivom „ Program prometne kulture za najmlađe“ održana je dana 14.06.2024. prijepodne u OŠ Špansko Oranice, Zagreb.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka, , GDCK Zagreb,  DVD Zapad pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i OŠ Špansko Oranice.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice iz 7.e razreda učenici Luka T.,David S.,Toma K. i Amar S. na čemu smo im zaista zahvalni.

Na današnjoj manifestaciji sudjelovalo je vatrogasno društvo DVD Zapad naši vjerni prijatelji programa. Profesionalne vatrogaskinje su gđa Helena Hedl – dočasnik i gđa Staša Šoh. Kako bi radionica bila djeci još atraktivnija sudjelovao je i pas Jerry koji je šarmirao cjeloukupno društvo na manifestaciji. Zahvaljujemo na organizaciji i suradnji gosp. Danijelu Silić, predsjednik DVD-a Zapad. Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Kratku školu prve pomoći održale su djelatnice GDCK Zagreb gđa Marita Helena Glavičić i kolegica Andreja Kirin. Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Posebno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu osnovne škole Špansko Oranice na čelu s ravnateljem gosp. Darkom Cesar.

Zahvalju dugujemo i kontakt učiteljici gđi Dejani Sobota na trudu i izvrsnoj organizaciji da sve bude u najboljem redu. Ne sumnjamo da su učenici uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom:  Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo! Kako nam je bilo pogledajte u foto albumu!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87