Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
Osnovna škola Rugvica

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U osnovnoj školi Rugvica, Zagrebačka županija je u utorak 24.05.2022. bilo i više nego euforično, na školskom igralištu dan je započeo na pomalo drugačiji način za učenike drugih i trećih razreda.
Po školskom kurikulumu za temu su imali PROMET.
U sklopu programa Prometne kulture za najmlađe, promet se obraduje na pomalo drugačiji i za djecu zanimljiv način.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .
Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu , na praktičnom dijelu programa su pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali priliku da stisnu gas i kočnicu, okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice .
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole na čeku s ravnateljem gosp. Robert Munđer za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Inače, od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 90 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola.
Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije .
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljima razredne nastave drugih i trećih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo.


Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next