„Poštujte naše znakove“ Mala dvorana Vatroslav Lisinski, Zagreb

U skladu s Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje 2021. do 2030. dana 26.09.2023. održana je preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ u izvedbi MUP-a i partnera u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski. 

Tekst u cijelosti preuzet sa stranice PU zagrebačka.

Danas, 26. rujna 2023. godine, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, održana je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova  „Poštujte naše znakove“ koju provodi Ravnateljstvo policije i Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, Vijećem za prevenciju Grada Zagreba i partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a sve s ciljem kako bi se najmlađe osnažilo kao samostalne sudionike u prometu u prvim danima škole te kako bi se roditelje, ali i ostale odrasle sudionike u prometu, senzibiliziralo i podsjetilo na njihovu važnu  ulogu u promicanju i usvajanju prometne kulture kod najmlađih.

U uvodnom obraćanju je voditelj Službe prometne policije Policijske uprave zagrebačke, g Krešimir Mišić pozdravio sve prisutne đake, učiteljice i učitelje, kao i partnere, a prisutnim đacima je uputio čestitke:  „Čestitam svim đacima koji su po prvi put hrabro sjeli u školske klupe i postali važni sudionici u prometu. Posebno je važno, dragi mališani, u prometu biti jako pažljiv i pridržavati se svih prometnih propisa i pravila“.

U sklopu današnje manifestacije i u okviru preventivnog programa „Poštujte naše znakove“, izveden je edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, a što je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanja djece u prometu.  Kroz edukativni mjuzikl, djeca slušajući i pjevajući pjesme te kroz interakciju s glumcima i kroz igru uče o prometnim znakovima.

Nakon programa i mjuzikla, naši najmlađi sudionici u prometu su sudjelovali u raznim poučnim interaktivnim radionicama kao što su: „Oprezno u promet kreni koracima malim“, „Policajac – prijatelj pomagač“ gdje im je ujedno i podijeljen edukativno promotivni materijal.   Na kraju su se mališani mogli okušati i u vožnji mobilnim poligonom pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ , a koji provodi „JUMICAR“ u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave  zagrebačke i partnerima. Uz radionice na kojima su se nalazili policijski službenici, djeca su imala priliku upoznati se i s radionicom „Želim biti humanitarac“, koju vodi Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i s radionicom Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba pod nazivom „Ja vatrogasac“.

Tijekom današnjeg dana kroz ovaj zanimljivi preventivno-edukativni program policija je zajedno s partnerima naučila naše mališane o važnosti pravilnog ponašanja u prometu, kao i važnosti prepoznavanja i poštivanja prometnih znakova te se predstavila u ulozi pravog prijatelja-pomagača.

„Mi uvijek pazimo na vas i želimo vam sigurno i sretno djetinjstvo“ istaknuo je g Mišić.

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87