Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Sveti Križ Začretje i OŠ Bedekovčina

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Osnovna Škola Sveti Križ Začretje u Krapinsko-zagorskoj županiji dana 28.09.2023. skupa sa  učenicima iz  OŠ Bedekovčina bila je domaćin preventivne manifestacije pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe. U ovim školama gostujemo  već punih  7 godina i zaista se osjećamo svaki put dobro došli, a tako je bilo ovaj put.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska, PP Zabok, PP Krapina, DVD Sveti Križ Začretje i  CK Jumicar, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Krapinsko-zagorske županije.

Učenici drugih   razreda nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su  kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenici 8.b razreda: Lea Erdelja, Ema Krepelnik, Tena Merkaš i Sara Brlek  na čemu smo im zaista zahvalni.

Na školskom igralištu  zaista je bilo veselo bučno za što su zaslužni vatrogasci i policajci sa svojim sirenama. Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s profesionalnim vatrogascima iz DVD-a Sveti Križ Začretje gosp. Karlo Rajačić – zapovjednik i gosp. Božidar Mraz – vatrogasac, činili su perfektan tim koji je zračio ljubavlju prema vatrogastvu. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Pozdrav šaljemo i predsjedniku DVD-a gosp. Miljenku Šoštarić.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Djeca su imala priliku upoznati se i s policijskim vozilima te zanimanjem policajca, paliti svjetlosna upozorenja i još mnoga toga isprobati oko policijskog vozila, kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici iz PP Zabok , gosp. Damir Papeš – vođa sektora, gosp. Stjepan Tovernić – vođa sektora i gosp. Mario Smiljanec policijski službenik- prometni motociklist iz PPP Krapina. Ovim putem im se zahvaljujemo na sudjelovanju kao i gosp. Željku Lež – policijski službenik za prevenciju – ured načelnika iz PU krapinsko-zagorska, prijatelju programa.

Malu  školu prve pomoći održao je gosp. Jerko Gunjača djelatnik Jumicar prva pomoć, posebno licenciran za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Hvala na sudjelovanju i aktivnostima kojima su  najmlađe uvele u svijet “ osnove prve pomoći.

Načelnik općine Svetog Križa Začretje gosp. Marko Kos  osobno je posjetio  razigranu djecu  kao prijatelj programa, te se uvjerio da djeca na ovaj način mogu biti zaista kvalitetno – preventivno educirana. Simbolično je podijelio učenicima zaslužene diplome.

Zahvaljujemo na posjeti gosp. Ivanu Paradi, ravnatelju OŠ Bedekovčina i na organizaciji svojih učenika i učitelja na manifestaciji u OŠ Sveti Križ Začretje.

Ovim putem se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu OŠ Sveti Križ Začretje na čelu sa ravnateljem gosp. Dariom Šimag koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika kao i pedagoginja gđa Nevenka Sinković. Veliko hvala na gostoprimstvu i velika pohvala za super organizaciju.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji !!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next