Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
III. OSNOVNA ŠKOLA BJELOVAR

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Na poziv ravnateljice gđe Goranke Preskočil iz  III. osnovne škole Bjelovar, Program prometne kulture za najmlađe gostovao je u ponedjeljak dana 11.09.2023. Još jedna preventivna manifestacija provedena je u organizaciji  Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU bjelovarsko – bilogorska,  PP Bjelovar, Jumicar prva pomoć i JVP Bjelovar pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i osnovne škole Bjelovar.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji. Djeca su pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imala priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja po prvi put iz uloge vozača.,da dobro ste čuli,VOZAČA,!!! Naime,danas smo mijenjali uloge, mi Veliki smo bili pješaci a mali su učenici po prvi put  bili vozači koji su  na jedinstven način učilili  o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji PJEŠACI. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici gđa Andrea Novotni i  gosp. Mirko Cindrić, policijski službenici za prevenciju u prometu. Djeca su zaista uživala u ulozi policajca s pravim policijskim autom,puštali su sirene,pričali na razglas,isprobavali razne policijske rekvizite,imali su priliku na kratko da postanu mali plavci. Djeca su zaista uživala u ulozi policajca s pravim policijskim autom, puštali su sirene, pričali na razglas, isprobavali razne policijske rekvizite. Imali su priliku na kratko da postanu mali policajci. Ovim putem zahvaljujemo se i gospodinu  Saši Đorđević iz službe prevencije, na odličnoj organizaciji i koja nas prati u našim aktivnostima na području svoje nadležnosti. Hvala Vam dragi plavci.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci JVP Bjelovar. Tim vrijednih vatrogasaca gospoda Ivica Šajtar i Luka Konjević na čelu sa zapovjednikom  gosp. Silvije Galić, polaznike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo gosp. Silviju Galić  zapovjedniku JVP Bjelovar na super organizaciji i podršci ovog vrijednog preventivnog programa. Da poziv vatrogasca  nije šala,uvjerili smo se i sami ,gdje su na kraju same manifestacije ,naprasno prekinuli svoju radionicu i žurno se uputili u Grad jer je negdje izbio požar pa su išli pomoći kolegama. Za JVP Bjelovar zasluženo veliko BRAVO i hvala Vam uz pozdrave : Vatru gasi, brata spasi!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici Jumicar prva pomoć  koju je vodio gosp. Jerko Gunjača , posebno licenciran za pružanje ovakvog vida edukacija za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu na organizaciji i prisutnosti!

Već sedmu školsku godinu smo u ovoj školi stari znanac , zahvaljujemo se na srdačnom dočeku timu III. osnovne škole Bjelovar posebno ravnateljici gđi Goranki Preskočil koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika. Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next