Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Pušća

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U utorak dana 12.09.2023 posjetili smo osnovnu školu Pušća, Zagrebačka županija, a u goste su nam došli i učenici drugih razreda iz OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica. Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka ,PP Zaprešić, DVD Marija Magdalena pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i osnivača škola Zagrebačka županija. Drugi razredi prošli su obuku o cestovnom prometu, radionice policije, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu i kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog . Teorijski dio je multimedijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu. Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji. Djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici uz pomoć školske prometne jedinice  na čemu smo im zaista zahvalni. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene diplome.

Kratku školu prve pomoći održala je Heidi Nahod, djelatnica Jumicar Hrvatska, posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći.

Kao i svake godine aktivnostima su se pridružili i naši prijatelji vatrogasci DVD Magdalena gospoda: Anđelko Mihok zamjenik zapovjednika , Marko Hruševar, vatrogasac  i gosp. Milan Hadrović, vatrogasac. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara ulaz u vatrogasni kamion, puštanje sirene. Zahvaljujemo gosp. Anđelku Mihok na organizaciji i realizaciji izvrsne edukacije na terenu. Pozdrave šaljemo DVD-u Magdalena , hvala na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg je ponosno prezentirala gđa Marina Firšt, kontakt policajac  iz PP Zaprešić. Djeca su zaista uživala u ulozi policajca s pravim policijskim autom, oduševljeno su puštali  sirene,pričali na razglas, isprobavali razne policijske rekvizite, imali su priliku na kratko da postanu mali policajci. Zahvaljujemo se na organizaciji i uspješnoj suradji tokom manifestacije, gdje je prošlo sve u najboljem redu, jedno veliko HVALA za PP Zaprešić. Zahvalu dugujemo i gđi Vesni Rosić Kauzlarić, policijska službenica za nadzor i planiranje i prevenciju iz PU zagrebačka. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Pušća na čelu s ravnateljem gosp. Arsenom Šarunić te  pedagoginji gđi Mariji Kardum-Živković , koji su budnim okom nadzirali tijek edukacije svojih učenika.

Velike pozdrave upućujemo i gđi Jasni Horvat ravnateljici OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica te se  ujedno zahvaljujemo na organizaciji dolaska svojih učenika u OŠ Pušća.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!  Do sljedećeg susreta,  Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next