OŠ Ante Starčevića Lepoglava, gost: OŠ Franje Serta Bednja

Napokon i OŠ Ante Starčevića Lepoglava u gradu Lepoglava dočekala je svoj dan Programa prometne kulture za najmlađe koji se uspješno održao u četvrtak 13.10.2022. Manifestacija se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PP Ivanec, DVD Lepoglava i DCK Varaždinske županije. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i grada Lepoglave.

Na manifestaciji je sudjelovala i OŠ Franje Serta Bednja.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Ivanec,  policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gosp. Davor Blaško i  načelnik gosp. Danijel Leskovar. U posjet nam je došao i gospodin Mario Medenjak iz PU Varaždinske, hvala Vam na dolasku. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam!

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci DVD Lepoglava. Zapovjednik zajednice gosp. Vedran Horvat, predsjednik gosp. Goran Božak, vatrogasci: gđa Lorena Škvarić, gospoda Karlo Škvarić i Danijel Šumečki, su bili na visini zadatka  i svojim živopisnim vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Vatrogasci su paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici DCK Varaždinske županije, koju su vodili ravnateljica gđa Sanda Vidaček , gđa Slađana Cestar, gđa Aleksandra Štefanek, i gosp. Vjeran Marić koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?). Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama ( krvarenje iz nosa ) .

Vatrogasne i policijske sirene u posjet su nam pozvali i samog  gradonačelnika grada Lepoglave gosp. Marijana Škvarića , našeg starog znanca i prijatelja ove preventivne akcije, koji je čestitao polaznicima i podijelio im potvrde za sudjelovanje.  Hvala Vam što ste uvijek naša potpora i podrška u radu preventivnih programa za djecu.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Ante Starčevića, Lepoglava  na čelu s ravnateljem gospodinom Ratkom Tomićem, koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika te istovremeno bio domaćin ravnateljici OŠ Franje Serta Bednja , gđi Sanji Majcen , hvala ravnateljice na odličnoj organizaciji učenika i učiteljica.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!       Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimoć


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87