OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, gost: OŠ Janka Leskovara Pregrada

Radni tjedan završili smo  u  Krapinsko-zagorskoj županiji u gradu Hum na Sutli  na samoj granici s republikom Slovenijom  u prelijepoj školi po imenu  Viktora Kovačića Hum na Sutli.

Po našim učestalim preventivnim akcijama u ovoj županiji ne može se ne primijetiti da Uprava ove županije na čelu s županom gosp. Željkom Kolarom te njegovim svim gradonačelnicima i načelnicima   zaista ulažu mnogo truda i energije u prevenciju u bilo kojem vidu, pa tako i u naš Program prometne kulture za najmlađe. Ove  jeseni imamo u planu provesti edukacije u svim gradovima i općinama tj. u svim osnovnim školama. Hvala VAM na podršci.

Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu provodi se u  suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska sa ispostavom Pregrada, Dvd Straža, Dvd Klenovec i GDCK Pregrada.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko-zagorske županije, grada Pregrada i općine Hum na Sutli.

Gostujuća osnovna škola:  Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Krapina sa ispostavom Pregrada  gospoda Siniša Draganić policijski službenik za poslove policije i Darko Košutić kontakt policajac.

U ispomoć im je došao  i gosp. Mario Lončarić policijski službenik – prometni motociklist, gdje su djeca sa oduševljenjem imala priliku da i sami sjednu na policijski motor te puštali sirenu.

Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam!

 DVD Straža gosp. Dejan Jurić,vatrogasac  i gosp. Majerić Mladen zapovjednik DVD-a Straža, te iz DVD-a Klenovec , gosp. Marjan Čuček zapovjednik VZO  su svi zajedno zaslužili veliko BRAVO, te paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.

Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

Današnja preventivna  manifestacija moramo priznati ostala je ipak u sjeni vatrogasaca koji su sa svojim mnogobrojnim vatrogasnim vozilima uzeli sve simpatije učenika na današnjoj manifestaciji na čemu im čestitamo. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u „crvenoj“ radionici  koju su vodile gđa Štefica Pasarić ravnateljica GDCK Pregrada i zaposlenice gđa Gordana Šprajt i gđa Olma Nekrismena koje  su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu šaljemo i gospođi Valentini Klasiček, mag. soc. rada. Voditeljici Programa suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete u Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Viktora Kovačića Hum na Sutli na čelu s ravnateljicom  gđom.  Biserkom Špiljak, koja  je svo vrijeme bila s nama i  budnim okom nadzirala tijek edukacije  svih učenika, na kraju nas je pozvala i na ručak, veliki pozdrav šaljemo i našim dragim kuharicama.

Ne smijemo zaboraviti ni cijenjenu ravnateljicu  OŠ Pregrada gospođu Zdravku Žiger koja je zaslužna za super organizaciju svojih učenika i  učiteljica te ju ovim putem pozdravljamo.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87