Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Donja Stubica

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Edukacija „ Program prometne kulture za najmlađe“ održana je dana 23.09.2022. u gradu Donja Stubica u osnovnoj školi Donja Stubica.

Ravnateljica  gđa Sonja Martinek nas je dočekala već u ranim jutarnjim satima kako bismo skupa pripremili cjelokupnu manifestaciju za naše male polaznike programa.

Nakon odslušanog teorijskog dijela (  u trajanju od 45 minuta gdje su učenici   kroz  interaktivno predavanje učili  o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), slijedi najzabavniji  praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima, tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice osmog razreda na čemu smo im zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg je ponosno prezentirao iz PP Donja Stubica policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gosp. Danijel Gredičak. Ovdje želimo istaknuti da je nemoguće ne primjetiti njegovu profesionalnost i ljubav prema svojem poslu, djeca s ovakvim policajcima jednostavno uživaju, veliko BRAVO za gosp. Gredičaka.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Donja Stubica vatrogasci, gospoda Dalibor Strugar, Stjepan Znika i Dominik Sačer, gđa. Viktorija Kureci i gđa. Anamarija Haric, paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Zahvaljujemo se na organizaciji zapovjedniku DVD-a gosp. Miljenku Sačeru.
Mali vatrogasci imali su priliku isprobati vatrogasnu opremu upoznati osnove važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.
Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju je vodila ravnateljica GDCK Donja Stubica gđa Maja Rešetar Pavrlišak te zaposlenica gđa Valentina Sviben , gđa Marijana Žukina i gosp. Janko Rešetar., posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). 

U ovoj školi je jednostavno sve posloženo kako treba biti i Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Donja Stubica na čelu s ravnateljicom gđa Sonja Martinek koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika. Nadamo se da smo opravdali svoje prisustvo.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next