Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Matije Gupca, gosti: OŠ Marija Bistrica i OŠ Stubičke Toplice

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Jesenska manifestacija 2022. – Program prometne kulture za najmlađe proveden  peti put po redu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Edukacija je održana dana 28.09.2022. u općini Gornja Stubica gdje je domaćin bio osnovna škola Matije Gupca, a gostovale su osnovne škole Marija Bistrica i OŠ Stubičke Toplice.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( kroz  interaktivno predavanje djeca su učila  o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),nakon čega je slijedio praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima, tj. da na jedinstven način su učili o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenici: Melani,Nikola i Jan na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg je ponosno prezentirao službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Donje Stubice gosp. Danijel Gredičak.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Gornja Stubica  vatrogasci gospoda Josip Lešković,Marko Jakopović i Marko Klančić,  i paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Zahvaljujemo se na organizaciji zapovjedniku DVD-a Gornja Stubica gosp.Marku Frajtaku.

Polaznike se upoznaje s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju su vodili GDCK Donja Stubica djelatnici gđa Valentina Sviben i volonter gosp. Janko Rešetar posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Pozdravljamo i zahvaljujemo se ravnateljici GDCK Donja Stubica gđi. Maji Rešetar Pavrlišak.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, vrlo dobro organiziranom

timu osnovne škole Matije Gupca na čelu s ravnateljicom gđom Sanjom Knezić koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Posebno se zahvaljujemo ravnatelju OŠ Marije Bistrice gosp. Dominiku Karajiću i ravnateljici OŠ Stubičke Toplice gđi Brigitti Gmaz na vrlo dobro organizaciji svojih učenika i učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo.

Veliku zahvalu za super organizaciju svih učenika sudionika manifestacije= jedno VELIKO BRAVO.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!        Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next