Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Dragutina Kušlana, Zagreb

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Osnovna škola Dragutina Kušlana u Zagrebu je 24.10.2022.  iz drugog pokušaja uspjela provesti edukaciju svojih učenika drugih i trećih razreda , razlog odgode je nažalost kiša koja  nam ponekad pravi probleme. Ovaj put vrijeme bilo sunčano, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je   iznimno  drago da su djeca drugih razreda u ovoj školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”.

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i GDCK Zagreb pod pokroviteljstvom pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i prijatelja programa tvrtke  GRADATIN d.o.o.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon i radionica prve pomoći.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice koje je organizirala učiteljica razredne nastave Helena Lončar  na čemu smo joj zaista zahvalni. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente.

Nakon prometa djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb  koju je održala voditeljica mladeži gđa Vladimira Čivrag. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).  Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Hvala  GDCK Zagreb i gospođi Vladimiri na izvrsnoj radionici koja je  posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe

Današnju edukaciju svojim prisustvom uveličala je i gđa Ivana Ćurković ispred pokrovitelja današnje manifestacije tvrtke GRADATIN d.o.o. koji  su svojim primjerom pokazali društvenu odgovornost modernog poslovanja. Gospođa Ivana je  čestitala učenicima na uspješnom sudjelovanju i poželjela im sigurno kretanje u cestovnom prometu. U ime djece zahvaljujemo se tvrtci na pokroviteljstvu ove današnje manifestacije.

 Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo za dobru organizaciju i ugodno druženje  upravi škole, na čelu s ravnateljicom  gđom  Petrom Štingl Raić i našoj kontakt  učiteljici gđi Heleni Lončar.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave koje su bile vrlo dobro raspoložene što se vidi u galeriji fotografija.

 Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next