OŠ Vrbani, Zagreb

U četvrtak dana 20.10.2022. učenici drugog razreda u Zagrebačkoj  osnovnoj školi Vrbani imali su po školskom kurikulumu nastavu na drugačiji način. U ovoj školi smo stari znanci i rado viđen gost što su nam pokazali nestrpljivi učenici, a nama iznimno drago da su polaznici drugog razreda u školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”.

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i GDCK Zagreb.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice koje su organizirale učiteljice razredne nastave na čemu smo im zaista zahvalni.

Nakon prometa djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb  koju je održala voditeljica mladeži gđa Vladimira Čivrag sa svojim brojnim volonterima podmlatkom GDCK Zagreb, a to su : Mei Chalfe, Goran Narančić, Dora Maranić i Viktoria Mikotić.

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Hvala  Vladimiri i brojnim njenim volonterima na izvrsnoj radionici koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe

Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo za dobru organizaciju i ugodno druženje  upravi škole, na čelu s ravnateljem gosp. Mislavom  Batarolo i kontakt  učiteljici gđi Vanji Ivančević.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave koje su bile vrlo dobro raspoložene što se vidi u galeriji fotografija.

Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87