OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec

U petak 06.05.2022. smo gostovali u Osnovnoj školi OŠ Ivana Perkovca Šenkovec, Prigorje Brdovečko, Zagrebačka županija sa već poznatim programom:
„Program prometne kulture za najmlađe“, poznatiji pod nazivom Jumicar i u ovoj je školi ponovno proveden nakon dvije godine stanke, iskreno smo se obostrano radovali ponovnom susretu.
Edukacija je održana popodne gdje smo imali lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja tijekom zadnje dvije godine , napokon dobili program na otvorenom i uživali u edukaciji o pravilima ponašanja u cestovnom prometu.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .
Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice, gdje im se posebno želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .

Ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole na izvrsnoj suradnji na čelu s ravnateljicom gđom Vesnom Javor.
Program prometne kulture za najmlađe školsku 2021/22 započeo je s osnovnim školama gdje je osnivač Zagrebačka županija.

Inače, od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 80 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola. Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije .
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih i trećih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87