OŠ grofa Janka Draškovića – Zagreb

Osnovna škola grofa Janka Draškovića, Zagreb u utorak 03.10.2023. bila je domaćin  „Programu prometne kulture“. U predivnoj školi gostujemo  već punih  8 godina i zaista se osjećamo svaki put dobro došli.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka ,GDCK Zagreb, DVD Vrapče pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i OŠ grofa Janka Draškovića.

U utorak za učenike drugih razreda nastava je započela na pomalo drugačiji način. Razlog tome je što je  po školskom kurikulumu na rasporedu bio „Program prometne kulture za najmlađe“ gdje je djecu po dolasku u školu  dočekao veliki mobilni prometni poligon i radionica prve pomoći tako da je to bio dan za pet.  Iznimno nam je  drago da smo ovim učenicima  ponudili nešto novo, edukativno i jako, jako  zabavno jer  su kroz igru utvrdili  mnogo važnih lekcija, pa krenimo redom.

Učenici drugih razreda nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su  kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice. Bili su to učenici iz 7.b razreda Lovro, Patrik, Edi i Bartol – vesela četvorka. Zaista smo im zahvalni.

Malu  školu prve pomoći održale su gđa Vladimira Gosarić Čivrag – voditeljica mladeži iz GDCK Zagreb i gđa Marita Helena Glavičić, djelatnica GDCK Zagreb koje su  posebno licencirane za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).  Učinile su perfektan tim prema prvoj pomoći i  prenijele osnovno znanje. Velike pozdrave i zahvalu na organizaciji, prisutnosti i što ste uvijek uz nas, dragi naš GDCK Zagreb.

Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, timu OŠ grofa Janka Draškovića na čelu sa ravnateljicom gđom Danicom Rajković.  Pozdrav i veliku zahvalu na organizaciji svojih učenika i učiteljica –  sudionika manifestacije.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, svako dobro Vam želimo!

Kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji !!

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87