OŠ Gustav Krklec Maruševec i OŠ Metel Ožegović, Radovan

U Varaždinskoj županiji u područnoj školi Druškovec, općina Maruševec dana 17.10.2022 godine za učenike drugog razreda, nastava se odvijala ovaj put na otvorenom i za njih na veoma uzbudljiv i zanimljiv način.

Područna škola Druškovec  bila je domaćin preventivne manifestacije pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Varaždinska, PP Ivanec, DVD Maruševec, DCK – Varaždinske županije i osnovnim školama:  Gustav Krklec Maruševec i Metel Ožegović, Radovan.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja  i općine Maruševec.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu , uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice ( učenice 7. i 8. razreda) na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Ivanec,  policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gosp. Davor Blaško.

U posjet nam je došao i gospodin Mario Medenjak iz PU Varaždinske, koji ne propušta ni jednu manifestaciju na svojem području,  zahvaljujemo na  dolasku.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci DVD Maruševec gospoda: Cerjan Stjepan voditelj podmlatka i mladeži, Mirjana Martinčević predsjednica DVD-a, Dalibor Vrbanec vozač – vatrogasac i Vlatka Šprem vatrogasac.

Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog.

Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici DCK Varaždinske županije.  Gospođa  Slađana Cestar  i gosp. Vjeran Marić koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)…. Zahvaljujemo timu DCK Varaždinske županije na čelu s ravnateljicom  gđom Sandom Vidaček koji nas u stopu prate u našim zajedničkim manifestacijama na području Varaždinske županije.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Maruševec čelu s ravnateljem gosp. Tomislavom Vincek , koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika i na kraju nas je pozvao i na ručak, veliki pozdrav šaljemo i našim dragim kuharicama.

Ravnateljica OŠ Metel Ožegović, Radovan gđa. Željkica Hanžek-Paska nas je osobno posjetila i uvjerila se da i njeni učenici uživaju u edukaciji.  Ovim putem joj se zahvaljujemo na dolasku i  super organizaciji svojih učenika i  učiteljica.

Danas smo imali još jednog nama važnog gosta, a to je načelnik općine Maruševec gosp. Mario Klapša koji je od ranog jutra bio s nama i vidljivo uživao sa svojim mališanima te i sam se s njima provozao u ovim malim šarenim autićima. Hvala Vam super načelniče!!

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87