OŠ Josipa Broza-Kumrovec,gosti: OŠ P.Š.Kraljevec na Sutli,V.Trgovišće i OŠ Krapinske Toplice

Kumrovec, rodni grad Josipa Broza -Tita i samo 200 m od njegove rodne kuće nalazi se osnovna škola koja nosi njegovo ime i svjedoči povijesti.

U utorak 18.10.2022. OŠ Josipa Broza – Kumrovec bila je domaćin Programu prometne kulture za najmlađe , koja je ugostila čak tri škole: OŠ Pavla Štoosa Kraljevac na Sutli, OŠ Krapinske Toplice i OŠ Veliko Trgovišće u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda njih 100 .

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, PP Klanjec, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, DCK Klanjec, DVD Kumrovec pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, općine Kumrovec, Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice i Kraljevec na Sutli.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i protupožarnoj zaštiti, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice ( učenici 7. i 8. razreda) na čemu smo im zaista zahvalni.

Manifestacija je protekla u najboljem redu za koju je posebno zaslužan instruktor gosp. Matej Filić posebno educiran za ovaj vid edukacije djece u cestovnom prometu, hvala Matej.

Kratku školu prve pomoći održao je tim GDCK Klanjec: ravnatelj gosp. Mario Harapin i volonterka gđa Karla Gašpar .

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala timu GDCK Klanjec na izvrsnoj radionici!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom te zanimanjem policajca, paliti svjetlosna upozorenja i još mnoga toga isprobati u i oko policijskog vozila, kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici : gosp. Mirko Kovačićek -kontakt policajac i gosp. Zlatko Erdelić-vođa sektora iz PP Klanjec.

Posebnu vatrogasnu radionicu pripremili su članovi DVD-a Kumrovec: gosp. Josip Borovnjak, gđa  Željka Škreblin, gosp. Mario Lončar i gosp.Goran Kranjčar.

Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, simulacija paljenje i gašenje vatre, a zapovjednik i vatrogasac upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe.

Hvala  DVD-u Kumrovec na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Načelnik općine Kumrovec je na trenutak odložio sve svoje dnevne obaveze i priuštio si osobni dolazak u svoju školu da se i sam uvjeri da manifestacija ide po predviđenom planu.

Načelnik gosp. Robert Šplajt je nakratko obišao sve radionice i pozdravio se s sudionicima te čestitao djeci na uspješnom sudjelovanju. Zahvaljujemo načelniku i općini Kumrovec na sufinanciranju ovog programa.

Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Josipa Broza – Kumrovec , na čelu s ravnateljicom gđom Majom Preglej  koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Ravnateljima osnovnih  škola: OŠ P.Š Kraljevac na Sutli, gosp. Tomislav Rajić,  OŠ Krapinske Toplice , gosp. Samson Štibohar i OŠ Veliko Trgovišće, gđa Diana Duk-Petek zahvaljujemo na super organizaciji svojih učenika i  učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo!

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!        Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!g


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87