OŠ Ive Andrića,Zagreb

Dana 02.06.2023. radni tjedan završili smo u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu. Drugi i treći razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. U ovim kišnim danima, neobičnim za početak ljeta, vrijeme je bilo sunčano što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je  iznimno  drago da su djeca u ovoj školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”.

Preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka GDCK Zagreb i DVD Jakuševec pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i osnovne škole.

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice  iz 8. razreda, na čemu smo im zaista zahvalni, svaka čast dečki.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača, a sve u cilju da postanu bolji pješaci. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrdne dokumente. Kratku školu prve pomoći održali su volonterke Kluba mladih Crvenog križa Zagreb: Heidi Nahod i Ana Kostanić. Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala mladim volonterima na izvrsnoj radionici!

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD-a Jakuševec sa svojim članovima: predsjednik DVD-a Danijel Dejanić, zapovjednik Stjepan Šibarić i član zapovjedništva Marko Smolec. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vatrogasnog vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara. Polaznike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca…Na kraju su im podijeljene i bojanke vatrogasne tematike. Zahvaljujemo DVD-u Jakuševec na super organizaciji i suradnji u zajedničkom preventivnom programu. Zasluženo veliko BRAVO i hvala Vam uz pozdrave : Vatru gasi, brata spasi!

Posebno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku timu osnovne škole Ive Andrić, na čelu s ravnateljicom gđom Dubravkom Miklec  koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugog i trećeg razreda s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo.

Please select an image first to render the grid properly

Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87