Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Klinča Sela,OŠ “Vladimir Nazor”Pisarovina i OŠ “Kardinal Alojzije Stepinac”,Krašić

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Dana 26.05.2023. u OŠ Klinča Sela održana je preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka,  PP Jastrebarsko, GDCK Jastrebarsko i  DVD Klinča Sela.

Na manifestaciji su sudjelovale i gostujuće škole: OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac,Krašić sa svojim područnim školama i OŠ „Vladimira Nazora“ , Pisarovina sa svojim područnim školama.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni, a to su: Lucija B. Iz 7.b, Nina B. Iz 8.c, Damjan V. Iz 7.c, Matija Š. Iz 7.c, I Dominik D. iz 7.a.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici gosp. Krešimir Pozderac i gosp. Ivan Petković iz  PP Jastrebarsko .

Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam!

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci DVD Jastrebarsko. Vrijedni vatrogasci gosp. Marijan Hrdlička i gosp. Tomislav Rauš polaznike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo gosp. Petru Palijaš, zapovjedniku DVD-a Jastrebarsko na organizaciji, podršci i prisutnosti ovog vrijednog programa. Zasluženo veliko BRAVO i hvala Vam. Vatru gasi, brata spasi!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Jastrebarsko, koju su vodile  volonterke: Elizabeta Špikić,Nika Smolčić i Marta Škvorc. Posebno licencirane za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu na organizaciji volontera i prisutnosti gđi Dunji Vlašić, ravnateljici GDCK Jastrebarsko.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu osnovne škole Klinča Sela, posebno ravnatelju gosp. Ivi Karača koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika. Veliko HVALA na odličnoj organizaciji i gostoljubljivosti.

Ravnateljicama osnovnih  škola: OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“,Krašić gđi Heleni  Beketić i OŠ „Vladimir Nazor“,Pisarovina gđi Snježani Skenderović, zahvaljujemo na super organizaciji svojih učenika i  učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo!

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!S

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next