Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Mihaela Šiloboda i OŠ Rude, Samobor

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Danas, 28.04.2023 god. u snovnoj školi Mihaela Šiloboda, Samobor, bilo je i više nego živo.
Od ranih jutarnjih sati provodila se Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“, a popodne cijela škola je plesala na školskom igralištu, prizor je zaista bio zadivljujući. U goste su nam došli i učenici iz OŠ Rude, Samobor.
Sva ova dešavanja bila su i razlog Više da su iz gradskog poglavarstva grada Samobor poslali u izvidnicu i svojeg izaslanika gosp. Marijana Kižlina– višeg savjetnika za školstvo, sport i tehničku kulturu grada Samobora.
“Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka ,DVD Galgovo i prva pomoć Jumicar Hrvatska pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i grada Samobora.
Drugi razredi prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog . Teorijski dio je multimedijskog karaktera u trajanju od 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog, uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici uz pomoć školske prometne jedinice iz osmog razreda: Marko, Luka, Borna i David na čemu smo im zaista zahvalni.
Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene diplome.


Kratku školu prve pomoći održala je Laura Bat, djelatnica Jumicar Hrvatska, posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći.


Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD Galgovo, gosp. Krunoslav Makarun i gđa Jasmina Makarun. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara ulaz u vatrogasni kamion, puštanje sirene,… Zahvaljujemo na organizaciji i realizaciji izvrsne edukacije na terenu. Pozdrave šaljemo svim članovima DVD-a Galgovo i hvala Vam na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!


Gosp. Marijan Kižlin iskoristio je priliku te simbolično čestitao polaznicima i podijelio im priznanja za sudjelovanje u programu. Grad Samobor je već dugi niz godina potpora i podrška u provedbi ovog preventivnog programa za djecu u svim svojim osnovnim školama te na ovaj način omogućuje svojim najmlađim sigurniju mobilnost djece na cestama, a time podiže kvalitetu života u Gradu Samobor.


Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku upravi škole, na čelu s ravnateljem gospodinom Goranom Lesjak za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a poseban pozdrav šaljemo i ravnatelju OŠ Rude gosp. Miroslavu Fresl na organizacijih i pripremi svojih učenika.
Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next