OŠ Ljudevita Gaja, Zaprešić – 4. razredi

U srijedu dana 21.09.2022. učenici četvrtog razreda u Zaprešićkoj osnovnoj školi Ljudevita Gaja, Zaprešić imali su Program prometne kulture za najmlađe.

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i Jumicar prva pomoć.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice ( učenici 8. razreda) koje je organizirala gospođa pedagog Dubravka Vulić na čemu smo joj zaista zahvalni.

Djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici Jumicar prva pomoć koju je održala djelatnica Jumicar prve pomoći gđica Vanja Banfić Jevtović.

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu.

Hvala mladim Jumicarov-cima na izvrsnoj radionici koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo Upravi škole, na čelu s ravnateljem gosp. Tomislavom Cerinski i pedagoginjom gđom Dubravkom Vulić kao i učiteljima razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje!

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave koje su bile vrlo dobro raspoložene. Učiteljice su i same vozile mini automobile, što se vidi u galeriji fotografija.

Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87