OŠ Ludbreg

Program prometne kulture za najmlađe zadnji put je održan u gradu Ludberg davne 2019. godine i napokon se ponovno  vratio u punom svijetlu. Edukacija je  održana  dana 24.05.2023. u osnovnoj školi  Ludbreg gdje su učenici s nestrpljenjem iščekivali.  Preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Varaždinska, PP Varaždin, GDCK Ludbreg i  Vatrogasna zajednica grada Ludbreg  pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i grada Ludbreg.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),slijedi praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima, tj. Učenici imaju priliku da na  jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice koju je organizirala pedagoginja gđa Mihaela Novosel na čemu smo joj zaista zahvalni.
Nakon prometa , uslijedila je radionica prometne policije, koju je osobno pripremio načelnik PP Ludbreg gosp. Ivica Kokot. Djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima, policijskim motorom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali gosp. Siniša Vađunec, gđa Ines Mlinar i gosp. Ivan Conjar. Djeca su zaista uživala u ulozi policajca s pravim policijskim automobilom, motociklom, puštali su sirene, pričali na razglas, isprobavali razne policijske rekvizite. Zahvaljujemo našim super policajcima  na angažmanu i suradnji. Veliki pozdrav za cijelu PP Ludbreg.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali i članovi  Vatrogasne zajednice grada Ludbreg .Veliki  vatrogasni tim s čak 5 vatrogasaca gospoda : Horvat Jurica, Danijel Posavec, Ivan Kelemen, Vugrinec Renato na čelu sa zapovjednikom gosp  Juricom Havaić , danas je zaista plijenio pažnju cijele škole. Djeca su sa zanimanjem slušala i gleda što sve vatrogasci imaju za reći i pokazati. Zahvaljujemo se na organizaciji DVD Ludbreg predsjedniku  Nenadu Cindori. Mali vatrogasci imali su priliku isprobati razne vatrogasne rekvizite, što je za njih bilo nezaboravno. Polaznike se upoznaje s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Hvala Vam dragi vatrogasci na srčanom sudjelovanju s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju je vodila osobno ravnateljica GDCK Ludbreg gđa  Mirjana Jerbić koja je posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe zajedno sa kolegicom gđom Jasminom Preskočil, administrativni tajnik GDCK Ludbreg. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku, timu osnovne škole  na čelu s ravnateljem Tihomirom Horvat koji  je bio na službenom putu i nije osobno bio prisutan ali mu stoga saljemo Link kako nam je bilo i veliku zahvalu za super organizaciju svih učenika sudionika manifestacije= jedno VELIKO BRAVO.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87