OŠ Pušća

Danas  03.10.2022.  u OŠ Pušća  u Zagrebačkoj županiji bilo je vrlo živo i zanimljivo za naše najmlađe učenike drugih i trećih  razreda.

Program prometne kulture  za ovu generaciju učenika u ovoj županiji se privodi kraju za ovu kalendarsku godinu gdje nam preostaju još par škola za provedbu od ukupno 31 osnovne škole gdje je osnivač Zagrebačka županija.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka, Jumicar prva pomoć i DVD Marija Magdalena-Pušća, pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Zagrebačke županije  te općine Pušća.

Učenici su   prošli  obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde. Polaznici programa dobro su se snašli na poligonu, gdje su ih regulirali  iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice 8.a razreda učenici Miroslav Vukoja,Karlo Kuhada i Matijas Barilović, na čemu smo im zaista zahvalni.

Kratku školu prve pomoći održale su djelatnice Jumicar prve pomoći gđica Marta Strelček i gđica Laura Ercegović.

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala mladim Jumicarov-cima na izvrsnoj radionici!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom te zanimanjem policajca, kojeg je ponosno prezentirala gđa Marina Firšt – kontakt policijski službenik za preventivu cestovnog  prometa , gosp. Mate Perić i gosp. Vjeran Zaplatić iz prometne policije PP Zaprešić.

Ovim putem se zahvaljujemo  gospodinu Velimiru Tišmi iz PU Zagrebačke- službe za prevenciju, na nesebičnom zalaganju u organizaciji ove preventivne manifestacije kao i narednih na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Na poligonu je bilo bučno jer su vatrogasne sirene puštali mali budući vatrogasci.

Posebnu radionicu pripremili su vatrogasci DVD Marija Magdalena  gosp. Krunoslav Šporčić i vatrogasac  gosp. Marko Hruševar.
Veliki pozdrav za zapovjednika gosp. Anđelka Mihoka iz DVD-a Marija Magdalena – Pušća.

Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion te su ih vatrogasci upoznali s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe.

Hvala DVD Marija Magdalena na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Danas su nam u posjet  bili i brojni uzvanici iz Zagrebačke županije i brojni mediji koji su sa zanimanjem prenijeli vijest u RH što danas mališani rade u OŠ Pušća.

Pa krenimo redom: zamjenik župana Zagrebačke županije  gosp. Damir Tomljenović.

Pročelnik odgoja i obrazovanja Zagrebačke županije  gospodin Ivica Radanović i načelnik Općine Pušća gospodin Filip Bernardić.

Uzvanici su čestitali polaznicima programa i svojom nazočnošću potvrdili važnost ovakvog vida edukacije. Zahvaljujemo im se u ime djece Zagrebačke županije(  njih 2000 ) koji su involvirani u ovaj preventivni program .

Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Pušća, na čelu s ravnateljem gosp. Arsen Šarunić koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika.

Posebne pozdrave šaljemo pedagoginji OŠ Pušća gđi Mariji Kardum-Živković, koja je bila od velike pomoći na  organizaciji manifestacije.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljima  razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!        Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87