OŠ Nikole Hribara Velika Gorica

Napokon i OŠ Nikole Hribara u gradu Velika Gorica dočekala  je svoj dan Programa prometne kulture za najmlađe koji se uspješno održao u utorak 13.06.2023. Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: Pu zagrebačka, PP Velika Gorica, JVP Velika Gorica . Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i grada Velika Gorica. Na manifestaciji su sudjelovale i područne škole: Gradići i Donja Lomnica.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Velika Gorica, policijski službenici gosp. Josip Stošić i gosp. Alen Abramović,kontakt policajaci. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam! Zahvaljujemo se na podršci i suradnji gđi Vesni Rosić Kauzlarić iz PU zagrebačke.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci iz JVP Velika Gorica. Sudjelovali su vatrogasci:  gospoda Danijel Pavličić i Bruno Radać koji su bili na visini zadatka i djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Pozdrav upućujemo i zapovjedniku gosp. Ivici Maceković i zamjeniku zapovjednika gosp. Borisu Fabijančiću. Hvala Vam dragi vatrogasci s Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici Jumicar prva pomoć koju je vodila gđica Laura Bat koja je posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?). Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama ( krvarenje iz nosa ) .

Vatrogasne i policijske sirene u posjet su nam pozvali i samog  gradonačelnika grada Velike Gorice gosp. Krešimira  Ačkara pročelnicu Upravnog odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti gđu Lanu Krunić Lukinić. Cijenjeni gosti su čestitali polaznicima te podijelili im potvrdne dokumente za sudjelovanje. Hvala Vam što ste naša potpora i podrška u radu preventivnih programa za djecu.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Nikole Hribara  na čelu s ravnateljem gospodinom  Stjepanom Maravić  koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika. Hvala ravnatelju na odličnoj organizaciji učenika i učiteljica.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!  Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87