OŠ Nikole Tesle, Zagreb

Školsku 2022./23. lagano privodimo kraju ,vrijeme nam ne ide na ruku ali smo uspjeli u ponedjeljak 15.05.2023.  posjetiti  osnovnu školu  Nikole Tesle u Zagrebu. Školu krasi iznimno velika zelena površina koju ima u svojem posjedu i na kojem im mogu pozavidjeti mnoge Zagrebačke škole.

Vrijeme je bilo idealno, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno  drago da su djeca  drugih razreda  dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe” Program se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka i  GDCK Zagreb i pod pokroviteljstvom Ministarstva zanosti i obrazovanja i OŠ Nikole Tesle .

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici  kroz  interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji,  djeca  pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju  priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice 6.razreda, kojom je rukovodila cijenjena ravnateljica gospođa Romana Ana Reščić.  Ovim putem im se posebno zahvaljujemo na svestranoj podršci i pomoći. Hvala ravnateljice!!

Nakon prometa, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb, koju je vodila  volonterka  Laura Ercegović  posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Velike pozdrave i zahvalu na organizaciji volontera iz GDCK Zagreb šaljemo gospođi Vladimiri Čivrag Gosarić.

Posebno nas je radovao ponovni susret s iskusnim učiteljicama razredne nastave, koje su kroz ovaj program uspješno vodile već tri generacije polaznika također smo upoznali i novo pridošle učiteljice kojima je susret s ovim programom ove godine bio prvi put . Nadamo se da su i one bile zadovoljne.

Našim dragim  učiteljicama razredne nastave drugih razreda šaljemo Veliki pozdrav s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu…   Do sljedećeg susreta,    Svako dobro Vam želimo!

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87