Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ STENJEVEC, ZAGREB

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Provedbu preventivnih manifestacija nastavljamo gostovanjem u Zagrebu. U petak dana 15.09.2023.  OŠ Stenjevec je bila domaćin „Programa prometne kulture za najmlađe“. Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvu pomoć te vatrogasnu radionicu, i kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Iznimno nam je  drago da smo ovim učenicima  ponudili nešto novo, edukativno i jako, jako  zabavno .

Generalni pokrovitelj manifestacija je Minstarstvo znanosti i obrazovanja,Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa i osnovna škola Stenjevec. Program je provela  Udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s : tvrtkom Jumicar Hrvatska, PU zagrebačka, GDCK Zagreb i DVD Vrapče.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon. Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice  7. razredaJuraj B.,Filip F.,Luka M. i Anton H., hvala Vam dragi učenici.

Kratku školu prve pomoći održala je osobno  gđa Vladimira Čivrag Gosorić, voditeljica mladeži iz GDCK Zagreb. Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Hvala na izvrsnoj radionici i suradnji GDCK-u Zagreb.

Danas smo se družili i s našim starim prijateljima programa vatrogascima iz  DVD-a Varpče , Zagreb. Vatrogasni preventivni tim  organizirao je zapovjednik gosp. Petar Oblizalio,  sa svojim članovima, gosp. Karlo Čović, dozapovjednik i gosp. Pavao Oblizalo, vatrogasac vozač. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.Velikim šmrkovima spojeni na hidrante djeca su zaista uzivala u gasenju zamišljenog požara. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Posebno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku timu osnovne škole Stenjevec na čelu s ravnateljicom gđom Valentinom Kabić-Bratuša, pedagoginji gđi Sanji Lecher na trudu i izvrsnoj organizaciji , koja je budnim okom pratila tijek edukacije i brinula da sve bude u najboljem redu.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next