Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Stjepana Basaričeka,OŠ Josipa Badalića i OŠ Posavski Bregi

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Danas 09.05.2023. u OŠ Stjepana Basaričeka,Ivanić Grad održana je preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka,  PP Ivanić Grad, GDCK Ivanić Grad i  JVP Ivanić Grad pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije i Ivanić Grada.

Na manifestaciji su sudjelovale i gostujuće škole: OŠ Josipa Badalića i OŠ Posavski Bregi.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni, a to su: Jakov I.,  iz 7.a, Matija M., i Damjan R. iz 7.b.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici gospoda: Marin Marić,Luka Radoš,Drago Perković i Matija Hrlić iz  PP Ivanić – Grad. Djeca su zaista uživala u ulozi policajca s pravim policijskim autom,puštali su sirene,pričali na razglas,isprobavali razne policijske rekvizite,sve ono sto mogu vidjeti samo na filmovima, a načelnik policijske postaje Ivanić Grad gosp. Marin Grgić može biti ponosan na svoje policajce.

Ovim putem zahvaljujemo se i gospođi Vesni Rosić Kauzlarić iz službe prevencije PU Zagrebačke na odličnoj organizaciji i koja nas prati u našim aktivnostima na području svoje nadležnosti. Hvala Vam dragi plavci.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci JVP Ivanić – Grad. Vrijedni vatrogasci gosp. Josip Tadić i gosp. David Milošević polaznike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo gosp. Jasminku Kranjčec, zamjeniku zapovjednika na super organizaciji i podršci ovog vrijednog preventivnog programa. Zasluženo veliko BRAVO i hvala Vam uz pozdrave : Vatru gasi, brata spasi!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Ivanić Grad, koju su vodile gđa Ivana Bajt ravnateljica GDCK Ivanić Grad i gđa Gabriela Humt volonterka. Posebno licencirane za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu na organizaciji i prisutnosti!

 Koliko je atmosfera bila usijana da je na trenutak i zamjenik gradonačelnika gosp. Tomislav Cuvaj,   odložio sve svoje dnevne obaveze i priuštio si osobni dolazak u svoju školu da se i sam uvjeri da manifestacija ide po predviđenom planu. Svojom posjetom nas je počastio  te iskoristio priliku da simbolično čestita  polaznicima i podijeli im priznanja za sudjelovanje u programu. Zahvaljujemo upravi grada Ivanić Grad koja i na ovaj način brine o svojim najmlađima.

Već devetu školsku godinu smo u ovoj školi stari znanac ,  zahvaljujemo se na srdačnom dočeku timu osnovne škole Stjepana Basaričeka, posebno ravnateljici gđi Vlatki Koletić VELIKOM PRIJATELJU PROGRAMA koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika. Veliko HVALA na odličnoj organizaciji i gostoljubljivosti.

Pedagogu OŠ Posavski Bregi gosp. Danielu Bunjevčević  i ravnatelju OŠ Josipa Badalića gosp. Damiru Adamović zahvaljujemo na super organizaciji svojih učenika i  učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo!

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next